Manchester Pride blijft achter nieuwe regenboogvlag staan

machester pride, pride, regenboogvlag, regenboog, lgbtq, lgbt, lhbt, holebi, gay, nieuws, news, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Op social media reageerden leden uit de LGBT-gemeenschap zowel positief als negatief op de aankondiging. Sommigen verwelkomden het besluit om raciale diversiteit binnen de LGBT-gemeenschap te benadrukken, maar velen beweerden dat de traditionele regenboogvlag LGBT+ mensen van alle raciale achtergronden vertegenwoordigt. Anderen beweerden dat de tegenreactie op het nieuwe ontwerp symptomatisch is voor racisme binnen LGBT+ gemeenschap zelf.
 
De Chief Executive van Manchester Pride (Mark Fletcher) blijft ondanks de tegenreacties achter het besluit staan, in de hoop dat men het nieuwe ontwerp uiteindelijk zullen accepteren. ''Als chief exec voor Manchester Pride, een liefdadigheidsinstelling die campagne voert voor LGBTQ+ rechten en gelijkheid, is het mijn verantwoordelijkheid om de behoeften van LGBTQ+ mensen van alle achtergronden te erkennen en voortdurend te evalueren wat we kunnen doen om inclusie te bevorderen'', aldus Fletcher.

''Pride is voor iedereen en we willen de verschillen vieren en dit was onze manier om het te doen. Ik hoop dat degenen die de behoefte nog niet zien, onze redenen om deze verandering door te voeren zullen begrijpen en er uiteindelijk van houden.'' Volgens Fletcher zou het daarnaast roekeloos zijn om de ervaringen te negeren van diegenen die zich gemarginaliseerd voelen.
 
Naast de nieuwe regenboogvlag, heeft de organisatie het bovenstaande ontwerp ingesteld als de visuele identiteit van Manchester Pride. In dit ontwerp worden o.a. transgenders, interseksen, panseksuelen en enkele subculturen zoals Bears vertegenwoordigd.
 
Bron: Attitude
 
 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen