Man met ‘’Peace’’ regenboogvlag rent veld op tijdens WK-wedstrijd

Tijdens de wedstrijd Portugal-Uruguay op het WK mannenvoetbal is een supporter het veld opgerend met een regenboogvlag . Het gaat echter wel om een Italiaanse vredesvlag (in tegenstelling tot een Pride-vlag). Het WK ligt onder vuur vanwege mensenrechtenschendingen en discriminatie van de LGBT+-gemeenschap in gastland Qatar.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Naast de regenboogvlag had de man, die in de tweede helft van de wedstrijd de mogelijkheid vond om het veld op te rennen, een shirt aan met daarop de tekst “respect voor Iraanse vrouwen” en “redt Oekraïne”.

Slechts een flits van de actie kwam in beeld. Op tv was te zien hoe een speler van het Portugese elftal verbaasd naar de activist kijkt. De scheidsrechter moest de vlag, nadat de man door beveiliging werd overmeesterd, vervolgens van de grond rapen.

Toch gaat het niet om een Pride-vlag, zoals verschillende media melden. De man rende het veld op met de vredesvlag, een vlag die wordt gebruikt om voor wereldvrede te pleiten. Die vlag heeft namelijk zeven banen, in tegenstelling tot de originele Pride-vlag die er zes heeft. Of de man met de vlag toch de LGBT+-gemeenschap wilde steunen, aangezien de commotie rond het verbieden van de OneLove-armband, is onbekend.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen