Maleisische regering censureert een LHBT-kunsttentoonstelling

outtv, news, gay, malaysia
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Op woensdag werd bevestigd dat minister Mujahid Yusof Rawa van de regering, die in het kantoor van de Maleisische premier Mahathir bin Mohamad dient, opdracht gaf tot het verwijderen van portretten en een regenboogvlag uit een tentoonstelling op het George Town Festival in Penang.
 
Deskundigen hebben gewaarschuwd dat het nieuws het laatste teken is van een dramatische ommekeer tegen LHBT-rechten onder leiding van de minister, wiens regering aan de macht kwam dit jaar.
 
Een Maleisische onderzoeker van Amnesty International, zei: "Het verwijderen van deze portretten is een zeer discriminerende daad die grovelijk in tegenspraak is met de verklaarde inzet van de Pakatan Harapan om diversiteit en inclusiviteit in de Maleisische samenleving te bevorderen. De nieuwe regering van Maleisië moet de gelegenheid aangrijpen om hogere mensenrechtennormen in de hele regio vast te stellen. Dit omvat het zorgen voor een inclusieve, gelijke en acceptabele samenleving voor LHBTI-mensen. " Homoseksualiteit is namelijk nog steeds illegaal in Maleisië.
 
Religieuze zaken minister Mujahid Yusof Rawa verdedigde eerder de verwijdering van portretten van twee LHBT-activisten, Nisha Ayub en Pang Khee Teik. Hij vertelde de media: "De maatschappij kan niet accepteren dat LHBT wordt gepromoot, omdat dat tegen normen, cultuur en religie is. "Ik kreeg te horen dat er een tentoonstelling was waarin de LHBT-foto's werden getoond, samen met de regenboogprotevlag om de strijd weer te geven. Dat is niet in overeenstemming met wat we consequent hebben herhaald in het Parlement en het beleid van deze regering.''
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen