Israelische zender dreigt op te houden met het hosten van Eurovisie 2019

outtv, news, gay, eurovision
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Integendeel, het escaleert als de regering nog steeds weigert de aanbetaling te betalen, bewerend dat KAN genoeg in haar budget heeft om de aanbetaling te dekken. Dit begon eerder deze week nadat KAN een nieuwe brief aan premier Benjamin Netanyahu had gestuurd. In de brief waarschuwden ze dat KAN, tenzij de regering de storting binnen de deadline betaalt, geen andere keus heeft dan de EBU te informeren dat ze afziet van het recht om Eurovisie 2019 te houden. De CEO van KAN, de heer Gil Omer, schreef:
 
"Na 14 augustus 2018 is er geen weg meer, want dit is een kritiek punt, waarna het Eurovisie Songfestival 2019 niet in Israël zal kunnen plaatsvinden".
 
Omer voegde daaraan toe dat KAN de afgelopen twee weken enorm veel inspanningen heeft gedaan om de staat te overtuigen om mee te helpen met de financiering van de wedstrijd, en benadrukte het belang van het hosten van een internationaal evenement zoals het Eurovisie Songfestival in Israël. Maar helaas blijft de staat terughoudend om mee te werken, wat resulteert in deze ongelukkige situatie.
 
Premier Benjamin Netanyahu heeft eerder vandaag gereageerd op KAN's "waarschuwing" door te zeggen dat zowel hijzelf als de minister van Financiën "besloten heeft dat een instantie met een budget van 750 miljoen shekel (NIS) het geld kan vinden om de wedstrijd te organiseren."
 
De escalatie is ook gemeld in de belangrijkste nieuwskanalen van Israël: Keshet en Reshet behandelden het verhaal in hun 8pm-edities. Premier Netanyahu werd onofficieel geciteerd en zei dat "KAN speelt met de overheid en dat het de bedoeling is om simpelweg de gebeurtenis te saboteren".
 
De Israëlische nieuwsreporter Keren Marziano zei, dat "het moeilijk te geloven is hoe binnen drie maanden de euforie van winnen, de wedstrijd in zo'n puinhoop is veranderd". Er is een speculatie dat de EBU een ander land heeft opgesteld om te hosten als Israël het niet zou kunnen doen. Dit is echter niet publiekelijk bevestigd. Wordt vervolgd!
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen