Fans Dua Lipa hardhandig uit Chinese concertzaal verwijderd om zwaaien met regenboogvlag

outtv, gay, dua lipa, china, concert, regenboogvlag, geweld
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Op de video’s die werden gedeeld op Twitter is te zien hoe fans tijdens het nummer ‘One Kiss’ hardhandig de zaal uit worden gezet door een grote groep beveiligers. Iedereen die opstond om te dansen werd met geweld te zaal uit getrokken. Bezoekers van het concert zeggen dat ook fans die met een regenboogvlag zwaaiden onmiddellijk de zaal uit werden gezet. Zelfs buiten de concertzaal gebruikten de beveiligers nog geweld tegen fans.

Zangeres Dua Lipa, die voor het eerste optrad in China, reageerde tijdens het concert emotioneel. Ze sprak haar fans toe en zei: “Ik wil voor ons allen een veilige omgeving creëren waarin we het leuk kunnen hebben. Ik wil dat we dansen. Ik wil dat we zingen, ik wil gewoon dat we allemaal een leuke tijd hebben.” Op Instagram en Twitter bracht ze nog een statement uit:

“Ik sta achter jullie voor jullie liefde en overtuigingen en ik ben trots en dankbaar dat jullie je veilig genoeg voelde om je pride te laten zien tijdens mijn show. Wat jullie deden laat een hoop moed zien.” De zangeres zegt dat ze wil dat haar muziek kracht, hoop en eenheid brengt en dat ze geschokt was door wat er is gebeurd.

Homoseksualiteit is in China niet illegaal, maar conservatieve houdingen en censuur zijn er nog steeds de gewoonte.
 
 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen