Engelse draagmoeder weigert tweeling af te staan, homokoppel diep in de schulden

Twee vaders uit Baschurch, in het westen van Engeland, zitten in de schulden na een juridische strijd met de draagmoeder van hun kinderen. De vrouw zou extra geld van de vaders hebben geëist. Toen zij niet betaalden beweerde ze dat haar huidige vriend de vader van de tweeling is.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het koppel, Steven en Marc Winchester-Horscraft wilden graag hun gezin uitbreiden. Nadat ze in 2015 een zoon kregen bij een draagmoeder, besloten ze in 2018 opnieuw een kind te willen krijgen. In februari 2019 kwamen ze erachter dat hun draagmoeder zwanger was van een tweeling. “We waren dolgelukkig,” aldus Steven.

Toch ging niet alles zoals gehoopt. De draagmoeder beviel toen ze nog maar 28 weken zwanger was. “Het zien van onze kinderen in de couveuse was het begin van een lange, ondragelijke nachtmerrie.”

De mannen beweren dat toen de baby’s in het ziekenhuis lagen en voor hun leven vochten, de partner van de draagmoeder naar hun huis kwam en 3.000 pond van hen eiste. De twee vaders hadden de draagmoeder al 17.000 pond betaald. Toen ze het extra geld weigerden te betalen, stuurde de draagmoeder een berichtje naar Steven om te laten weten dat ze hem niet op de geboorteacte zou zetten en de vaders geen ouderschap zou verlenen.

Hierna volgde een juridisch proces, waarin volgens de vaders hun draagmoeder beweerde dat haar vriend de vader was van het kind. Ze had de kinderen niet onder de namen laten registreren die de vaders hadden uitgekozen. Daarnaast verbood de draagmoeder de vaders toegang tot de tweeling in het ziekenhuis.  

Uiteindelijk bleek uit een DNA-test dat Steven wel degelijk de vader was. De tweeling woont nu bij Steven en Marc en dragen de namen die de vaders gekozen hadden. “Maar dit alles komt met een grote financiële last”. Steven en Marc zijn daarom een Gofundme-pagina gestart, om hun schulden te kunnen afbetalen.

“Wij zijn beiden verplegers en hebben ons hele leven voor anderen gezorgd. Ik hoop nu dat anderen ons kunnen helpen om uit deze vreselijke situatie te komen,” schrijft Steven op de donatiepagina. "Dankzij de acties van de draagmoeder hebben wij niet van de tijd met onze kinderen kunnen genieten. We proberen beiden zoveel mogelijk te werken om onze financiën op orde te krijgen en om uit deze neerwaartse spiraal te komen. We zullen eeuwig dankbaar zijn voor elk kleine beetje hulp." 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen