Engelse brandweer veegt de vloer aan met homofobe reaguurders

Een brandweerkazerne in Engeland heeft in een video haatvolle reacties verwerkt die ze online kregen, nadat ze de regenboogvlag aan hun profiel hadden toegevoegd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Toen de brandweerkazerne in het South Yorkshire vorig jaar de LHBT-geschiedenismaand wilde vieren en hun profielfoto aanpaste met een regenboogvlag, werden ze overspoeld met homofoob commentaar. Dit jaar besloot de kazerne het anders aan te pakken, namelijk met een video waarin ze de reacties op een hilarische manier voorlezen.

Eén van die reacties is “ik snap niet waarom jullie dit moeten vieren”. Deze wordt voorgelezen terwijl een brandweerman met confetti en regenboogvlaggen wordt versierd. Een andere is: “altijd maar bespreken wie met wie naar bed wil moet geen prioriteit zijn van de brandweer.”

Toch laat de video ook zien waarom LHBT+-acceptatie volgens de South Yorkshire brandweer nodig is. Namelijk: “LHBT+-personen krijgen nog steeds te maken met vooroordelen, zowel thuis als op werk.” Want, zoals de video zelf zegt: “vuur discrimineert niet, en wij ook niet.”

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen