Eerste LGBT+ moslim Pride in V.K. maakt datum bekend

Imaan, een Britse LGBT-organisatie, heeft de datum van de eerste ‘Muslim Pride’ bekendgemaakt die door middel van een inzamelingsactie van de grond is gekomen. Het evenement zal plaatsvinden op 11 april in Londen, ter ere van het 30-jarig bestaan van de organisatie en zal voorzien zijn van panels, discussies, sprekers, kunst, cultuur en geschiedenis. ‘’Een primeur voor LGBTQI-moslims.’’, aldus de organisatie.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

'’Wij als LGBTQI-moslims bevinden ons vaak geïsoleerd, zonder gemeenschap en worden vaak geconfronteerd met homofobisch, bifobisch, transfobisch EN islamafobisch misbruik'’, legde Imaan uit in een campagne. '’Het evenement zal voortbouwen op de ongelooflijke evenementen die we in het verleden hebben georganiseerd en zal voorzien zijn van panels, discussies, sprekers, kunst, cultuur en geschiedenis - een primeur voor LGBTQI-moslims.’'

Ze maakten tevens een indrukwekkende lijst aan special guests bekend, waaronder de Amerikaanse, zwarte, biseksuele moslimactivist en auteur Blair Imani, de Brits-Iraakse schrijver en filmmaker Amrou Al-Kadhi en transactivist en ster van Channel 4's Moslim Drag Queens, Asifa Lahore.

De Brits-Iraakse schrijver Amrou Al-Kadhi zei in een persbericht: “De media hebben geprobeerd het verhaal over queer islamitische identiteiten te lang te beheersen, ons vaak stuwend in een gruwelijke cultuuroorlog, alsof de islam de dodelijke vijand is van queer identiteit.”

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen