'Duizenden Israëlische scholieren protesteren tegen homofobe minister'

In Tel Aviv zijn duizenden scholieren de straat opgegaan om te demonstreren tegen de minister van Onderwijs Rafi Peretz. In een interview in een Israëlische krant beweerde hij dat zijn kinderen niet homo kunnen zijn, omdat hij ze “gezond en normaal” heeft opgevoed.  
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dit, en andere uitspraken waarin de minister homoseksuelen als ‘niet normaal’ bestempelde, was voor de jongeren de reden om hun stem te laten horen, schrijft The Times of Israel. Een van de organisatoren zei tegen televisiestation Reshet 13: “Ministers en politici die dit land moeten leiden, die alle gemeenschappen en seksuele minderheden zouden moeten vertegenwoordigen, kunnen niet opeens zeggen wat ‘normaal’ is. Ze kunnen niet hele gemeenschappen, mensen met gevoelens en ideeën, vertrappen."

Peretz beweerde in het betwiste interview ook dat een ‘normaal’ gezin uit een man en een vrouw bestaat. Volgens hem zouden heteroseksuelen zich niet moeten schamen voor het feit dat ze op die manier hun leven leiden. “Ik dank God dat mijn kinderen op een gezonde en normale manier opgroeien, volgens de Joodse normen en waarden,” meende Peretz.

“We zijn niet tegen Peretz,” benadrukte de organisator, maar ze voegde eraan toe dat ze wel tegen de manier waarop politiek leiders zichzelf uiten. Als de minister het woord ‘normaal’ gebruikte voor heteroseksualiteit gaat dat volgens de organisator in tegen de waarden van gelijkheid en respect voor anderen in. Waarden die nota bene die in de lessen op school voorbijkomen.

Peretz kwam eerder al in opspraak met homofobe ideeën. Zo heeft hij gezegd voorstander te zijn van conversietherapie, wat door velen beschouwd wordt als schadelijk voor de mentale gezondheid.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen