Deze religieuze leiders gaven LGBT+’ers de schuld van de coronacrisis

Ten tijde van de wereldwijde corona-epidemie zagen sommige religieuze leiders een connectie tussen de uitbraak van het virus en de LGBT+-gemeenschap. Zo gaf de Amerikaanse pastoor Rick Wiles al gauw de schuld aan o.a. trans kinderen voor de pandemie. En zo lijkt de Israëlische rabbijn Meir Mazu het vingertje te wijzen naar alle Pride-parades van de afgelopen jaren.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tijdens het begin van de uitbraak in Wuhan, zag de Amerikaanse pastoor Rick Wiles de uitbraak al meteen als een straf van God. Transgender kinderen kregen onder andere de schuld. De pastoor voorspelde een grote wereldwijde plaag. Daar heeft hij dan wel gelijk in gekregen, toch bevestigen virologen niet dat de “de verachtelijke en vunzige mensen” (die volgens de pastoor in de VS zouden leven) de oorzaak zouden zijn. “Kijk naar de verkrachtingen in dit land, de seksuele immoraliteit, al de vuiligheid op de tv en in films,” zei de pastoor eind januari om zijn opvattingen de ‘onderbouwen’. Het is overigens nog niet uitgeprobeerd of het uitzenden van niet-vunzige tv helpt de verspreiding van het virus te voorkomen.  

De Israëlische rabbijn Meir Mazu zag dezelfde reden voor de wereldwijde uitbraak. Alle Pride-parades in de wereld zouden volgens hem onnatuurlijk zijn. “En wanneer iemand tegen de natuur in gaat zal degene die de natuur heeft gemaakt hem bestraffen.” Arabische landen zouden volgens hem minder te maken krijgen met het virus, vanwege het ontbreken van Pride-evenementen in die landen. Dat er in Iran wel een uitbraak is, komt volgens de rabbijn doordat Iran anti-Israël is. 

Terug naar de Verenigde Staten, want de conservatieve internetpastoor Steven Andrew doopte de maand maart om tot ‘LGBT Sin Month’, vanwege het coronavirus. “De liefde van God laat zien dat het noodzakelijk is berouw te tonen, want de Bijbel leert ons dat homoseksuelen hun ziel verliezen en dat God LGBT+-samenlevingen vernietigt.”  Volgens Andrew is het God die de VS tegen ziektes zoals het COVID-19 zal beschermen. Gezondheidsinstanties benadrukken echter dat handen wassen en sociale onthouding de meest effectieve manieren zijn om het virus te bestrijden. Dat geldt evengoed voor LGBT+'ers als voor de rest van de bevolking.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen