Column: Een dubbel pretpakket

Mijn naam is Johan en vanaf vandaag mag ik regelmatig een column verzorgen over mijn leven met het dubbel ‘anders’ zijn. Een enorme eer! Een mooi moment om mij nader voor te stellen en het ‘dubbel anders zijn’ uit de doeken te doen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Ik ben 29 jaar jong en woon inmiddels alweer bijna 7 jaar in Assen. Ik woon hier samen met mijn partner Iwan. We zijn inmiddels al 10 jaar samen! Terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij dat de tijd razendsnel is gegaan.  Enige tijd geleden heb ik samen met mijn vriend meegewerkt aan een artikel voor de WinQ. Ook heb ik jaren een fansite, gewijd aan het duo Carlo & Irene, beheerd. Wie is er niet groot mee geworden? Elke zaterdagochtend met natte haren voor de televisie en meezingen met ‘Ochtendgymnastiek’, geweldig vond ik dat!

Wat zit er nog meer in het pakket?

Naast dat ik homo ben, ben ik nog op een andere manier ‘divers’.  Ik heb een lichamelijke handicap.  Dit is gekomen door zuurstoftekort waardoor kan ik niet lopen, maar door mijn rolstoel, taxi en flexibele thuiszorg kan ik gaan en staan waar Ik wil. Ik leid hierdoor samen met mijn vriend een redelijk ‘normaal’ leven. Ik ben in 2017 afgestudeerd als Social Worker en werk ik momenteel bij een hogeschool. Ik houd mij hier bezig met inclusie op allerlei manieren! Ik sta voor een inclusieve samenleving, waarin we allemaal van elkaar kunnen leren en waarbij elk persoon van waarde is. Mensen met en zonder handicap of mensen die op andere manieren tot een minderheid behoren in deze samenleving (denk bijvoorbeeld aan de hele LHBTI-gemeenschap). Ik behoor dus tot een dubbele minderheidsgroep, waardoor ik soms dubbelhard mijn stem moet laten horen.

Aan hobby’s heb ik ook zeker geen gebrek. Ik geniet van muziek, naar theater gaan, uit eten, shoppen en gewoon van bezoekjes van vrienden en familie.  Ik sta er tevens om bekend dat ik anderen graag help. Wanneer we samen optrekken ben ik ervan overtuigd dat we ons het beste kunnen ontwikkelen en op een fijne manier kunnen leven. Verder weet ik uit ervaring hoe fijn het is andere homo’s of gehandicapten om je heen te hebben, omdat ik dan opeens niet meer de enige ben in de mainstream lopende en heteromaatschappij.

Jullie zullen als geen ander weten hoe hard deze maatschappij kan zijn, maar ik zeg altijd maar zo; als we met elkaar wat vaker oprecht geïnteresseerd zijn in de persoon die lekker anders is, dan wordt lekker anders ooit…. vanzelf gewoon.

Liefs, Johan

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen