Bolsonaro: WHO stimuleert kinderen homo te worden en te masturberen

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft in een (inmiddels verwijderde) Facebookpost zijn kritiek geuit op de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens de president stimuleert de organisatie kinderen om homo te worden en te masturberen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Bolsonaro deed de uitspraken in een Facebookpost waarin hij zich verzette tegen de WHO. Hij schreef dat zijn critici zeggen dat hij naar die organisatie moet luisteren bij het aanpakken van de coronacrisis.

In een poging de WHO in een slecht daglicht te zitten focuste de Braziliaanse president op de – volgens hem – onderwijsrichtlijnen van de organisatie. “Moeten we die ook volgen? Voor kinderen van nul tot vier jaar: bevrediging en genot door het aanraken van het lichaam, masturbatie. Voor kinderen van vier tot zes jaar: een positieve genderidentiteit, masturbatie in de vroege jeugd, relaties tussen personen van hetzelfde geslacht. Van negen tot twaalf jaar: de eerste seksuele ervaring,” schreef Bolsonaro in het bericht.

Volgens verschillende mediabronnen komen die beweringen uit een gids die de WHO samen heeft ontwikkeld met het Duitse Federale Centrum voor Gezondheidsonderwijs. De gids is bedoeld voor ouders en niet voor kinderen. Deze geeft informatie over hoe je als ouder seksualiteit en gender moet bespreken met je kinderen.

Bolsonaro staat bekend om zijn homofobe uitspraken. Zo noemde hij zichzelf eerder al een “trotse homofoob”. Waarom de Braziliaanse president het bericht heeft verwijderd is niet bekend.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen