Amerikaans politicus wil subsidie Sesamstraat stopzetten vanwege gastrol Billy Porter

Een senator uit de Amerikaanse staat Arizona wil dat er geen cent aan overheidsgeld meer naar Sesamstraat gaat. Die oproep deed hij nadat bekend werd dat Billy Porter een gastrol in de kindershow krijgt. Volgens hem is dit onderdeel van de "radicale LHBT-agenda".
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De aankondiging van Sesamstraat bevatte een foto van Porter, bekend uit de serie POSE, in zijn iconische Oscar-jurk van afgelopen jaar. Dat ging de Republikeinse politicus Jason Rapert te ver. Volgens hem probeert Sesamstraat "dragqueens in het gezicht van kinderen te duwen". Porter is overigens geen dragqueen.

Volgens de politicus is hij fel tegen de gastrol van Porter, omdat "Jezus homoseksualiteit nooit goedkeurde". Dat schrijft de Arkansas Times. De Republikeinen heeft kenbaar gemaakt een voorstel voor een subsidiestop voor de publieke omroep te overwegen. Op Facebook promoot Rapert ook nog een petitie tegen de gastrol van de POSE-acteur.

Billy Porter zelf heeft niet gereageerd op de kritiek. Op zijn Twitter deelde hij een foto van hem en de Sesamstraat-cast. Volgens Sesamstraat was het een "iconische dag met een iconisch persoon".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen