Aantal “hate crimes” tegen LHBT’ers drastisch toegenomen in Engeland en Wales

Het aantal haatmisdrijven, misdaden gepleegd vanuit een discriminerend gedachtegoed, is in Engeland en Wales in het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen. Met name LHBT’ers krijgen steeds meer geweld te verduren.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de afgelopen vijf jaar is het totale aantal haatmisdrijven verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken. De cijfers laten zien dat het aantal meldingen van geweldsincidenten tegen homoseksuelen in één jaar met 25% is gestegen. Transgender personen krijgen zelfs te maken met een toename van 37%.

Laura Russel, voorzitter van LHBT-organisatie Stonewall, reageerde tegen de BBC: “Het kan zijn dat de groei te zien is, omdat meer mensen zich bereid voelen om de misdaden te melden. Alleen is het waarschijnlijk el enkel het topje van de ijsberg als het gaat om haatmisdrijven tegen LHBT’ers.”

Russel geeft aan dat ze bezorgd is over het effect van het maatschappelijke debat rond LHBT-inclusiviteit. De toename van haatmisdrijven tegenover transgender personen is volgens haar één van de gevolgen van een maatschappij vaar transfobie volop aanwezig is.

De Britse instantie die rechters adviseert over de strafmaat van bepaalde misdaden, heeft opgeroepen haatmisdrijven strenger te bestraffen. In de nieuwe richtlijnen wordt het aanzetten tot haat jegens onder andere LHBT’ers bestraft met een gevangenisstraf van zes maanden.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen