Aangeboden: stand-in moeder voor gay huwelijksparen wiens ouders weigeren te komen

outtv, gay, news, Sarah Cunningham, huwelijk, homohuwelijk, Amerika, Oklahoma, stand-in moeder, moeder
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Sarah Cunningham vertelt meer over haar beweegredenen aan BuzzFeed News: “Ik doe simpelweg wat ik gewild had dat iemand had gedaan toen ik nog dingen aan het uitzoeken was, als religieuze vrouw en moeder met een homoseksuele zoon.” Cunningham is bevoegd om huwelijken te sluiten en ze is actief als LHBTQ+ activist.

“Ik dacht, ‘als mijn zoon naar de hel gaat omdat hij homo is, dan ga ik vol overgave voor hem vechten’”, aldus Cunningham. Wel geeft ze aan inmiddels niet meer te geloven dat haar zoon naar de hel gaat, omdat ze zich sindsdien meer verdiept heeft in het onderwerp.

Sinds 2016 heeft de ‘stand-in moeder’ verscheidene mensen in Oklahoma getrouwd, inclusief veel LHBT-koppels. Tijdens haar vele gesprekken met stellen van hetzelfde geslacht kwam naar voren dat ouders geregeld weigeren aanwezig te zijn bij het huwelijk of de relatie in het algemeen te accepteren. Dat inspireerde Cunningham om de post op Facebook te plaatsen. Haar mooie woorden, die je hieronder kunt lezen, zijn inmiddels al zo’n 8000 keer gedeeld.

Beeld: Jeff Belmonte
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen