Bij aanvang van de wedstrijd werd het meteen duidelijk: de Duitsers laten Hongarije niet zomaar wegkomen met het discrimineren van de LGBT+-gemeenschap. Zo droeg keeper Manuel Neuer een regenboogarmband. Opvallender waren de talloze regenboogvlaggen waar de toeschouwers in het stadion mee wapperden (en op het veld zelf), iets wat bij voetbalwedstrijden normaalgesproken nooit voorkomt.
München - Stadhuis
De Allianz Arena mocht van de UEFA niet verlicht worden in regenboogkleuren, dus besloot de gemeente München andere gebouwen op te lichten en versieren. Toch bleef het niet alleen bij München. Het Olympisch stadion in Berlijn deed mee aan de actie, maar ook stadions in Keulen, Frankfurt, Augsburg en Wolfsburg.
Berlijn - Olympiastadion
Augsburg- WWK Arena
Frankfurt - Deutsche Bank Park
Keulen - RheinEnergieStadion
Wolfsburg - Volkswagen-Arena
De golf van protest volgt op het besluit van de UEFA dat de Allianz Arena tijdens een wedstrijd niet opgelicht mag zijn in regenboogkleuren. De UEFA vindt dit een ‘politiek’ statement, aangezien het om een beslissing van het Hongaarse parlement gaat. Deze woordkeuze viel bij veel Duitse bestuurders niet in goede aarde. Zo tweette de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas: "Ja, voetbal gaat niet over politiek. Het gaat over mensen, over eerlijkheid, over tolerantie. Daarom geeft de UEFA hier het verkeerde signaal af."