Trump opent aanval op trans personen: "stop het mutileren van onze kinderen"

Als Donald Trump wordt herkozen zal zijn regering de wettelijke erkenning van trans personen afschaffen. Dokters en andere professionals die minderjarige transgender personen helpen moeten worden vervolgd en informatiecampagnes over trans personen moeten worden stopgezet. Hiermee wil Trump kinderen "beschermen" tegen "linkse gender-krankzinnigheid".
Twitter Icon Facebook Icon Delen

In een bijna vier minuten lange video veegt Trump de vloer aan met Bidens transgenderbeleid. Woorden als "schandelijk" en "belachelijk" passeren, geheel in de stijl van Trump, de revue. 

Trump stelt voor om een wet te introduceren waarmee het "mutileren van kinderen" wordt verboden. Ook is hij van plan om het mogelijk te maken om dokters aan te klagen die een geslachtsbevestigende operatie hebben uitgevoerd bij minderjarigen. Schoolpersoneel dat tegen kinderen vertelt dat ze in het verkeerde lichaam geboren kunnen zijn moet volgens de oud-president tevens worden aangepakt.

Daarnaast wil Trump onderzoeken of farmaceutische bedrijven bijwerkingen van transgenderzorg onder de pet houden om winst te maken, "over de ruggen van kwetsbare mensen".

Volgens Trump heeft er in de hele geschiedenis van de mensheid niet zoiets als het zijn van transgender bestaan. "Totdat radicaal-links dit een paar jaar geleden uitvond". Daarom moet er volgens hem een wet komen die vaststelt dat er maar twee genders zijn (man en vrouw) en dat deze bij de geboorte al bepaald is.

Trump is nooit een voorstander van transrechten geweest. Tijdens zijn presidentschap verbood hij trans personen om in het Amerikaanse leger te dienen. Toch zijn deze uitspraken een escalatie in zijn anti-transgenderretoriek als poging om opnieuw tot president te worden gekozen. Zijn grootste potentiële tegenstander gouverneur Ron DeSantis staat namelijk bekend om zijn strijd tegen LGBT+-onderwijs, wat veel andere Republikeinen inspireert.

Nu doet Trump dus een duit in het zakje en overtroeft daarmee qua retoriek veel van zijn partijgenoten.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen