Republikeins congreslid is fel tegen drag, maar trad zelf op als “Kitara Ravache”

Hij blijkt te liegen over alles, zijn opleiding, werkervaring, etniciteit en zelfs de goede doelen die hij steunt: homoseksueel Republikeins congreslid George Santos. Daar is opnieuw een schandaal bovenop gekomen. Santos profileert zich als een conservatieve homoseksueel: hij is tegen het onderwijzen van kinderen over LGBT+-personen, wat hij “kinderlokken” noemt. Bovendien is zijn partij tegen dragqueens. Maar laat Santos nou net zélf als “Kitara Ravache” op hakken en met een pruik in de gay bars van Rio de Janeiro hebben gestaan.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Het nieuws werd naar buiten gebracht door een dragqueen uit Rio die Santos nog kende uit de tijd dat hij in de Braziliaanse miljoenenstad woonde. Daar was Santos alles behalve een voorbeeldig conservatieve homoseksueel die in de heteronormatieve wereld past. Queen Eula Rorard had nog een foto liggen met Santos’ dragpersonage “Kitara Ravache” en deelde deze met freelance journalist Marisa Kabas.

Eula deelt in het interview the tea over Santos’ dragcarrière, die nooit echt van de grond kwam. “George had niet de glamour om een professionele dragqueen te zijn,” aldus Eula. Zij leerde Santos kennen toen hij rond de 16 à 17 jaar was. “Hij verbleef vaak bij mij thuis, terwijl zijn moeder Bingo speelde.”

Santos zelf zet de hakken in het zand en ontkent dat hij een dragqueen was. “De meest recente obsessie van de media die beweren dat ik een dragqueen ben of ‘op heb getreden’ als een dragqueen, is pertinent onjuist. De media blijven buitensporige beweringen doen over mijn leven terwijl ik aan het werk ben om resultaten te boeken. Ik laat me hierdoor niet afleiden of afschrikken.”

Congreslid Santos ligt al een aantal weken onder vuur, sinds de New York Times onthulde dat zijn halve CV bij elkaar gelogen is. Hij loog over waar hij zou zijn opgeleid en zijn werkervaring. Sindsdien is de beerput over zijn leugens opengegaan. Zo beweerde hij dat zijn moeder bij 9/11 zou zijn omgekomen, iets wat niet waar bleek. Ook het feit dat hij joods is en dat zijn familie uit angst voor de Nazi’s Duitsland zou zijn ontvlucht bleek een leugen. Hij gaf later toe niet joods te zijn, maar Jew-ish, “joods-achtig”, in plaats van Jewish, “Joods”.

Santos’ leugens droegen wel bij aan zijn verkiezing in het door de Democraten gedomineerde derde kiesdistrict van New York. Opvallend aan die race was dat zijn toenmalige Democratische tegenstander ook homoseksueel is.

Tot nu toe lijkt Santos zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden niet te willen opgeven. Bovendien lijkt zijn partij hem geen duwtje te geven om deze keuze te maken. Amerikaanse media wijden dit aan het feit dat Santos de voorzitter van het Huis, Kevin McCarthy, steunt. Die is met een kleine meerderheid verkozen in die positie en een herverkiezing in het district waar Santos gekozen is zou ertoe kunnen leiden dat de Republikeinen hun zetel moeten afstaan aan een Democraat.  

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen