Mannen via Grindr in de val gelokt, mishandeld en beroofd

In het Franse Nice zijn twee mannen via datingapp Grindr in de val gelokt, waarna ze uitgescholden, mishandeld en beroofd werden.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Een van de slachtoffers, een 24-jarige man, had eind vorige maand een Grindr-gebruiker uitgenodigd om bij hem langs te komen. Toen hij de deur opendeed stonden er echter twee mannen. Met een mes werd het slachtoffer bedreigd, terwijl hij werd uitgescholden. De twee mannen stolen kleren, apparatuur, zijn identiteitskaart en huissleutels. “Ze dreigden hem te vermoorden om hem ervan te weerhouden aangifte te doen en ze vertrokken ”, vertelt een politiebron aan de Franse krant Figaro. Toch ging het slachtoffer naar het politiebureau om aangifte te doen van zijn aanval. Er werd onmiddellijk een onderzoek geopend, zonder dat de verdachten werden aangehouden.

Twee dagen later werd in Nice opnieuw een  man het slachtoffer van een min of meer soortgelijke aanval. Dit keer ging een 37-jarige man naar het appartement van een man met wie hij via Grindr had afgesproken. Binnen werd hij geconfronteerd met vier personen, van wie er drie een capuchon op hun hoofd hadden. Ook hij werd op zijn beurt met de dood bedreigd en werd beroofd van de meeste van zijn persoonlijke bezittingen. Nadat hij wist te ontsnappen haastte hij zich naar het dichtstbijzijnde politiebureau. De vier mannen, tussen de 18 en 23 jaar, konden zodoende zonder problemen worden gearresteerd en werden vervolgens in politiehechtenis geplaatst. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn gemaakt.

Aanvallen op homoseksuele mannen via datingapps komen vaker voor. Geregeld is er dan sprake van een combinatie tussen homofobe en criminele motieven, al dan niet aangespoord door video’s op sociale media. Recentelijk werden er in Nieuw-Zeeland vijf jongeren berecht voor het mishandelen van tien homoseksuele mannen, nadat zij hen via Grindr in de val hadden gelokt.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen