Gay profvoetballer Josh Cavallo vraagt vriend ten huwelijk op voetbalveld

Josh Cavallo, de eerste profvoetballer die tijdens zijn loopbaan uit de kast is gekomen, heeft zijn vriend ten huwelijk gevraagd.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Midden op het voetbalveld van zijn Australische club Adelaide United ging Cavallo op een knie om zijn vriend Leighton Morrell ten huwelijk te vragen. Daarbij kreeg hij hulp van zijn club.

Op Instagram bedankt Cavallo zijn club: “Jullie eindeloze steun heeft zoveel voor mij betekend. Jullie hebben gezorgd voor een veilige plaats in het voetbal, eentje waarvan ik niet van kon dromen dat die er zou kunnen zijn. Jullie moedigen mij elke dag aan om mijn leven zo authentiek mogelijk te leven. Het voelde goed om dit bijzondere moment op het veld te doen, waar het allemaal begon.”

Hij deelt tevens drie foto's van het aanzoek, met als derde eentje met de ring om de vinger van zijn partner. We kunnen dus aannemen dat die "ja" heeft gezegd.

Cavallo was de eerste profvoetballer die uit de kast is gekomen tijdens zijn loopbaan. Hij spreekt zich regelmatig uit voor LGBT+-rechten, maar krijgt tijdens wedstrijden nog steeds te maken met homofobe spreekkoren.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen