Elle Hongarije plaatst homokoppel met kind op cover

De Hongaarse editie van het lifestyle-tijdschrift Elle heeft een homokoppel op de voorkant van de recentste uitgave gezet. Met de foto, waarop het kind van de twee mannen door beiden wordt gekust, maakt Elle een "statement voor regenboogfamilies".
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Elle probeert met de cover "de aandacht te vestigen op het feit dat acceptatie en begrip onmisbaar zijn in de wereld van vandaag". 

Het tijdschrift zegt: “Elk kind verdient het om op te groeien in een veilige, zorgzame en ondersteunende omgeving [ongeacht] de genderidentiteit of seksuele geaardheid van zijn ouders.”

Dat juist Elle Hongarije twee homovaders op de cover zet, is een sterk signaal in het huidige Hongaarse politieke klimaat. Hongarije verbiedt namelijk het opvoeden van een kind door twee ouders van hetzelfde geslacht. Bovendien is de regerende partij Fidesz van premier Viktor Orbán al jaren bezig om de zichtbaarheid van de LGBT-gemeenschap zo moeilijk mogelijk te maken. Zo voerde zijn regering een wet in die "homopropaganda" verbiedt en is de wettelijke erkenning van trans personen afgeschaft.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen