Argentinië: drie lesbische vrouwen overleden na aanval met molotovcocktail

In Argentinië zijn drie lesbische vrouwen overleden nadat een man de kamer waarin zij verbleven in de fik stook met een molotovcocktail. Een vierde slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De vier lesbische vrouwen deelden een kamer in een pension in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Een 62-jarige man is aangehouden op verdenking van de misdaad. De politie wil nog niet zeggen wat het motief van de verdachte is, maar lokale LGBT+-organisaties vrezen dat er sprake is van een haatmisdrijf.

Een van de vrouwen stierf vrijwel direct, terwijl het tweede en derde dodelijke slachtoffer in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden. De vierde vrouw die in de kamer was ligt nog in het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het met haar gaat.

Human Rights Watch (HRW) roept de Argentijnse autoriteiten op om het voorval goed te onderzoeken. “De autoriteiten in Argentinië moeten een grondig en transparant onderzoek uitvoeren naar de moorden en zorgen voor goede medische zorg en huisvesting voor de overlevende vrouw.”  Toch ziet de mensenrechtenorganisatie de aanval niet als een op zichzelf staand incident. Sinds de verkiezing van president Javier Milei waait er een gure anti-LGBT+-wind door Argentinië. “Overheidsfunctionarissen moeten ophouden met de retoriek die queervrouwen stigmatiseert en kan bijdragen aan een klimaat waarin wordt gezien dat zij geweld verdienen,” aldus HRW.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen