67 arrestaties bij illegaal homohuwelijk Nigeria

De Nigeriaanse autoriteiten hebben zeker 67 personen opgepakt bij een huwelijksplechtigheid voor een homokoppel. Het homohuwelijk wordt niet erkend in Nigeria, dus was de bijeenkomst enkel ceremonieel. Toch zitten er 67 huwelijksgasten vast, aangezien op homoseksualiteit een gevangenisstraf van veertien jaar staat.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Volgens persbureaus Al Jazeera en Reuters werd het huwelijk georganiseerd in een hotel in de regio Delta, aan de kust van het land. Om twee uur ’s nachts viel de politie het hotel binnen en arresteerde zo’n 200 gasten. 67 zitten nog vast op verdenking van het breken van de homoseksualiteitswet.

De tip dat het huwelijk plaats zou vinden kwam volgens Reuters van een travestiet die al eerder was opgepakt. De politie is euforisch over de arrestatie: “we zullen homoseksualiteit nooit tolereren”. Een woordvoerder vindt het “geweldig” dat de politie het huwelijk op heterdaad betrapt heeft. “Er zijn ook videobeelden waarop ze de huwelijksceremonie opvoeren.”

“We zijn in Afrika en we zijn in Nigeria,” vervolgt de woordvoerder.  “We kunnen niet de Westerse wereld volgen, want wij hebben niet dezelfde cultuur.” De politie is nog op zoek naar gevluchte bruiloftsgasten.

In Nigeria is homoseksualiteit illegaal. Ook lid zijn van een beweging die zich inzet voor LGBT+-rechten is niet toegestaan. Personen die deze wetten overtreden kunnen tot zo’n veertien jaar gevangenisstraf krijgen. Volgens verschillende onderzoeken accepteert meer dan negentig procent van de Nigeriaanse bevolking homoseksualiteit niet.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen