Zoon van homofobe Nigeriaanse politicus komt uit de kast: "ben hartstikke homo"

Bolu Okupe, de zoon van de rechterhand van de voormalige Nigeriaanse president Goodluck Jonathan, is uit de kast gekomen. Tot ongenoegen van zijn vader, die benadrukt homoseksualiteit af te keuren. Onder het bewind van Jonathan werden verschillende anti-homowetten aangenomen.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Bolu woont al een tijdje in Frankrijk, waar hij werkt als personal trainer. Dit weekend onthulde hij zijn seksuele geaardheid in een foto op Instagram. Daarin houdt hij een regenboogvlag vast en draagt hij enkel een strakke zwembroek in diezelfde kleuren. "Ja, ik ben hartstikke homo," schrijft Bolu onder de foto.

Zijn vader, die geldt als de rechterhand van de voormalig Nigeriaanse president Goodluck Jonathan, keurt de homoseksualiteit van zijn zoon nadrukkelijk af. "Ik weet nu al een tijdje van zijn geaardheid af," schrijft hij op Twitter. "Hij weet dat ik als christen fel tegen homoseksualiteit ben, omdat het in strijd is met de voorschriften van mijn christelijk geloof."

Ook retweette Bolu's vader een tweet van een lezer die schreef: "Wauw. Je bent te goed om homo te zijn! Accepteer Jezus, homo zijn is niet de oplossing."

In een interview met PUNCH zegt Bolu zijn vader te blijven respecteren. Hij is hem nog steeds dankbaar voor de kansen die hij in zijn leven heeft gehad. "Zonder hem zou ik niet zijn waar ik nu ben."

Voor de toekomst hoopt Bolu op betere omstandigheden voor de LGBT+-gemeenschap in Nigeria. "Ik hoop dat we als Nigerianen en Afrikanen het punt kunnen bereiken dat we elkaar accepteren en liefhebben zoals we zijn. Ongeacht zaken zoals seksuele geaardheid." 

Nigeria is een van de meest homofobe landen op het Afrikaanse continent. Geweld tegen de LGBT+-gemeenschap komt regelmatig voor. De regering van voormalig president Goodluck Jonathan nam verschillende anti-homowetten aan, waaronder een verbod op het homohuwelijk, gayclubs en het publiekelijk uiten van homoseksualiteit. In sommige delen van het land geldt zelfs de doodstraf voor homoseksualiteit. 

Benieuwd naar Bolu? Met zijn coming-out is de personal trainer ook een OnlyFans begonnen. Voor zijn pikante plaatjes betaal je maar 6 dollar per maand.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen