Zeker twee LHBTQ-helden in Marvel-films op korte termijn

outtv, gay, news, Marvel, Kevin Feige, Tessa Thompson, Marvel Studios, Marvel Universe, LGTBQ, LHBTQ
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Het is eigenlijk heel raar dat Marvel Studios in al die jaren nog nooit een openlijk LHBTQ-held(in) voort heeft gebracht. In de stripverhalen van Marvel Comics komen ze namelijk al decennia voor. Daarom vroeg amusementswebsite The Playlist het hoofd van Marvel Studios, Kevin Feige, het maar op de man af: "Wanneer krijgen we een homoseksueel, biseksueel, LHBTQ-karakter dat uit de kast is in Marvel's cinematisch universum? Wordt er überhaupt aan gewerkt?" Feige's korte, maar bondige, antwoord was 'ja'. 

De interviewer probeerde er toch nog wat meer uit te krijgen door te vragen of we het karakter al wel hebben gezien. Feige antwoord daarop was: "Zowel karakters die jullie al hebben gezien, als karakters die jullie nog niet hebben gezien."

The Playlist suggereert zelf dat het in ieder geval waarschijnlijk over het karakter Valkyrie (gespeeld door Tessa Thompson) uit 'Thor: Ragnarok' gaat. Thompson liet destijds via Twitter weten dat haar karakter biseksueel is. Het komt echter niet naar voren in de film, de regisseur bevestigde in een interview dat het eruit is geknipt. Of Valkyrie zal terugkeren in de volgende Avengers-film is alleen niet duidelijk. 

Het 'andere' karakter waar Feige naar verwijst kan volgens The Playlist verschijnen in 'Spider-Man: Far From Home', 'Captain Marvel' of de volgende fase Marvel-films die de studio pas zal aankondigen na de volgende Avengers-film.  
 
Bron: The Playlist
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen