Zambia veroordeelt twee mannen voor een homoseksuele relatie

gay, outtv, news, zambia
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Stephen Sambo, 30, en Japhet Chataba, 38, werden schuldig bevonden aan "het uitvoeren van onnatuurlijke handelingen". 
 
Aanklagers presenteerden video's en foto's van de twee mannen, terwijl een hotelmedewerker tegen de rechtbank zei dat ze hen seks door een raam zagen zien. De relatie tussen het paar, beide van Kapiri Mposhi, lijkt een consensus te zijn geweest.
 
Homoseks is illegaal voor zowel mannen als vrouwen in Zambia en kan leiden tot 14 jaar gevangenisstraf. De leiders van het land hebben de afgelopen jaren hard gewerkt tegen homoseksualiteit.
 
Na de arrestatie van twee mannen in 2013, zei de president van het land, Edgar Lungu: "Degenen die homorechten bepleiten, moeten naar de hel gaan ... Dat probleem is vreemd voor dit land." Wetten die homoseksualiteit strafbaar stellen zijn afgeleid van de voormalige Britse koloniale strafwet van Rhodesië, die seks 'tegen de orde van de natuur' verbood. Noord-Rhodesië werd in 1964 Zambia.
 
In februari van dit jaar riep de politie in Zambia het publiek op om hen te helpen twee vrouwen op te sporen waarvan zij beweerden dat ze in een lesbische relatie zaten. Officieren van de nationale cybercrime-eenheid begonnen een onderzoek nadat ze foto's van het paar op sociale media hadden gezien.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen