VS: Zwarte trans vrouw doodgeschoten bij eigen appartement

In Pompano Beach (Florida) is de zwarte trans vrouw Bree Black doodgeschoten. De politie vond het slachtoffer met een schotwond in haar eigen appartement. Na de moord op Black is een aantal bewoners van Pompano Beach de straat opgegaan om te protesteren tegen transfobisch geweld.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Op 3 juli hoorden Blacks buren ’s avonds geweerschoten, waarna zij de politie waarschuwden. Toen die arriveerde lag de 27 jarige vrouw zwaargewond in haar appartement. Niet veel later moest de politie haar dood verklaren.

Van de dader is nog geen spoor te bekennen. De politie heeft de lokale gemeenschap om informatie gevraagd die tot de dader kan leiden.

In Pompano Beach is een groepje bewoners de straat opgegaan om te rouwen om de moord op Black, meldt NBC Miami. Het protest is deels georganiseerd door de lokale Black Lives Matter-beweging. “We hebben besloten een altaar te bouwen voor Bree omdat we moe zijn dat veel te veel zwarte trans vrouwen sterven in dit land en in onze lokale gemeenschappen,” vertelt Tiffany Burks, een van de organisatoren van het protest. “We weten dat als zwarte vrouwen niet vrij zijn, als zwarte trans vrouwen niet vrij zijn, niemand van ons vrij is.”

Dankzij de wijde beweging in de Verenigde Staten en daarbuiten om aandacht te vragen voor institutioneel racisme, stond de situatie zwarte personen in de LGBT+-gemeenschap extra centraal tijdens Pride-maand juni.

De moord om Black is opnieuw een voorbeeld van de kwetsbare positie waarin zwarte trans vrouwen verkeren in de Verenigde Staten. Black is de eenentwintigste trans vrouw die dit jaar door moord om het leven is gekomen. Vorig jaar waarschuwde de Human Rights Campaign (HRC) dat er een “epidemie” van transfobisch geweld plaatsvindt in de VS. In 2019 moesten 27 trans vrouwen haat jegens hun identiteit met het leven bekopen.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen