VS: Twee gouverneurs blokkeren anti-transgenderwet

De gouverneurs van Kansas en North Dakota hebben controversiële wetgeving gericht op transgender kinderen geblokkeerd. De wetten zouden ervoor zorgen dat trans meisjes niet meer met andere meisjes mee mochten sporten, zoals andere conservatieve staten al hebben besloten.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Staten waar Republikeinen een meerderheid hebben voeren één voor één wetgeving in die gericht is op het uitsluiten van transgender meisjes in de sport, met als argument dat de sport zo "eerlijk" blijft. In Kansas is het de Democratische gouverneur Laura Kelly die daar een stokje voor steekt. Ze zegt dat de wet een "verwoestende boodschap" is. "Het laat zien dat Kansas niet openstaat voor alle kinderen — inclusief transgender kinderen die een hoog risico hebben op pesterijen, discriminatie en zelfmoord," vertelt ze aan de lokale tv–zender KWCH12.

In North Dakota houdt de Republikeinse Doug Burgum de wet tegen. Hij is overigens niet de eerste Republikein die zich tegen dit soort wetgeving keert. In Arkansas zette de gouverneur zijn veto in om een wet die transgenderbehandelingen voor minderjarigen verbiedt teniet te doen. Die veto werd vervolgens door het parlement weer terzijde geschoven. In North Dakoto is daar ook nog kans op.

Mensenrechtenorganisaties hebben al laten weten alle anti-transgenderwetten aan te vechten in de rechtbank. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen