Video met zoenende mannen verboden in Rusland

Roman Bashinsky, Bashinsky time, Rusland, Russia, homofobie, lhbt, zoenen, kussen, kissing, gay, nieuws, censuur, verboden, lgbt, holebi
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Roman Bashinsky lanceerde zijn social mediakanaal voor sociale rechtvaardigheid, Bashinsky Time, om de tolerantie in Rusland te bevorderen. Een recente serie aan video's bevatte een geblinddoekte persoon die een reeks mensen zoende. Diegenen die geblinddoekt waren, wisten dus niet of ze met iemand van hetzelfde of het tegenovergestelde geslacht zoenden. Na het zoenen, beschreven de mensen hoe ze de kus ervoeren. Volgens de maker is het niet normaal dat een man een andere man zoent in Rusland. Met deze video's hoopte hij dit beeld te normaliseren in het land.
 
Bashinsky heeft de video's op 30 december geüpload naar YouTube en andere social mediaplatforms, echter werden deze minder dan 24 uur later verwijderd door de Russische YouTube (dit gebeurde tevens op andere social mediakanalen). Bashinsky gelooft dat YouTube de video's heeft verwijderd ''omdat er homofobe werknemers in het Russische segment van YouTube werken''. ''Er kan geen andere verklaring zijn,'' aldus Bashinsky.
 
''De video schendt de regels van YouTube niet. Het zoenen in de video heeft geen seksuele connotaties, wat betekent dat de video's zijn toegestaan om aan een breed publiek vertoond te worden.'' Volgens Bashinsky verschijnen de video's nog steeds onder leeftijdsbeperkte inhoud op YouTube in landen buiten Rusland. Nu wilt hij dat de rest van de wereld de video's online deelt om het bewustzijn van homofobie in Rusland te vergroten. ''We zullen vechten. Vechten om te winnen,'' zei hij.
 
Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen