Verwarring over reclame voor Cartier ring: gay koppel of vader en zoon?

Een nieuwe reclamecampagne voor de Cartier Trinity ring houdt de gemoederen bezig in China. In de commercial lijken verschillende romantische koppels in de spotlight te staan, waaronder een lesbisch en een homoseksueel stel. Cartier zegt zelf echter dat het gaat om ‘vriendinnen’ en ‘een vader en zoon’.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

In de Chinese reclamespot zien we intieme beelden van verschillende stellen met zwepende muziek op de achtergrond. Een man en een vrouw dansen en balanceren op een dak, twee vrouwen maken samen muziek en houden elkaars hand vast en twee mannen maken een fietstocht waarna ze elkaar omarmen. Het spotje eindigt met de boodschap: “Hoe ver zou jij gaan voor de liefde?” 

Het lijkt duidelijk geïnsinueerd te worden dat het om romantische koppels gaat. Dat idee wordt versterkt omdat de campagne gelanceerd is in het kader Qixi Festival, ook bekend als ‘Chinese Valentijnsdag’. Toch zeggen online advertenties uit de campagne duidelijk iets anders. “Wederzijds begrip zonder woorden. Wees getuige van onze eeuwige vriendschap”, is te lezen onder een foto van de twee vrouwen uit het spotje, zo meldt The Guardian.  

Bij de foto van de twee mannen gaat Cartier zelfs nog een stapje verder: “Vader en zoon zijn ook vrienden – ze delen graag de reis van het leven.” Toen er kritiek geuit werd op het feit dat het leeftijdsverschil tussen de mannen ogenschijnlijk veel te klein is om vader en zoon te zijn, werd de tekst veranderd. Maar niet zoals je misschien zou verwachten, het werd namelijk: “Vader en zoon zijn als broers.”

In een statement zegt Cartier dat de ring ook kan staan voor vriendschap en familieliefde. “Daarom gaat één van de verhalen over de unieke band tussen een vader en zijn zoon, die samen genieten van een vreugdevolle en speelse fietstocht, die de reis van het leven symboliseert waarin er momenten van afscheid zullen zijn”, aldus Cartier, zo bericht CNN.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen