Update: KAN en de Israëlische regering hebben naar verluidt een overeenstemming bereikt

outtv, news, gay, israel, eurovision
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De borg van € 12 miljoen wordt aan de EBU betaald door de ontvangende omroep, KAN, die een banklening afsluit om deze te dekken.
 
Als het songfestival zonder grote verstoringen doorgaat, wordt de aanbetaling terugbetaald aan de omroep en wordt de lening terugbetaald. Als er echter iets gebeurt waardoor de wedstrijd wordt verstoord, kan de EBU een deel van of het gehele depot houden om de kosten van het hosten van Eurovision op een nieuwe locatie te dekken, wat een verlies is dat KAN niet kan doorstaan.
 
Dit is waar de Israëlische regering naar verluidt binnenstapt. Als de wedstrijd niet doorgaat als gevolg van situaties zoals oorlog, een aardbeving of politieke druk, de Israëlische regering treedt toe en zorgt ervoor dat de lening van KAN wordt terugbetaald.
 
Deze overeenkomst is echter door geen van beide partijen publiekelijk bevestigd en KAN becommentarieert momenteel niet.
 
De overeenkomst volgt weken van heen en weer tussen de twee partijen. Sinds juli piekert KAN over de kwestie hoe de kosten van de borg moeten worden gedekt. De omroep heeft herhaaldelijk gezegd dat ze niet eenvoudig hun totale budget konden opnemen en in plaats daarvan de Israëlische regering wilden vragen om de kosten te dekken.
 
De regering weigerde een handje te helpen en zei dat de omroep het uit hun budget moest halen. De situatie volgt ook op eerdere spanningen tussen KAN en premier Benjamin Netanyahu.
 
Welke beslissing ook wordt genomen, het moet vandaag worden gemaakt. De European Broadcasting Union heeft eerder zijn deadline verlengd om KAN meer tijd te geven om een overeenkomst te bereiken. Maar de deadline is bereikt en KAN moet vandaag de borg aan de EBU leveren of riskeren het recht om Eurovisie 2019 te organiseren te verliezen.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen