Songfestival locatie strijd bereikt kookpunt

Deze maand wordt de beslissing genomen in welke Nederlandse stad het Eurovisie Songfestival van 2020 gehouden wordt. De lifestyle tv-zender voor de gay- en open minded, OUTtv peilde onder hun kijkers in de Benelux: gaat hun voorkeur uit naar het songfestival in Rotterdam of in Maastricht? Er werd massaal gestemd, gemaild en gebeld.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Duidelijk werd dat niet alleen Rotterdammers en Maastrichtenaren gepassioneerd zijn over de locatie van het songfestival, vanuit het de hele Benelux kwamen stemmen binnen via de OUTtv poll. In België gaat een kleine meerderheid voor Maastricht, maar in de Nederlandse online poll kiest de doelgroep met een meerderheid voor Rotterdam. Met name de internationale en moderne uitstraling van de stad geeft de doorslag blijkt volgens de vele reacties. Lokale media in zowel Limburg en Zuid-Holland zijn in ieder geval alvast overtuigd dat het songfestival absoluut naar hun stad komt. De provincie Limburg heeft aangegeven in ieder geval 6 miljoen van de genodigde 30 miljoen Euro op tafel te willen leggen. Met 52% van de bijna 10.000 stemmen gaat de voorkeur echter uit naar: Rotterdam. 

Op dinsdag 16 juli werd bekend gemaakt dat de andere steden (Utrecht, Den Bosch en Arnhem) officieel voor de buitenwereld afvielen. Sindsdien heeft de selectiecommissie de zalen van Ahoy in Rotterdam en het Mecc in Maastricht meerdere malen bezocht om te onderzoeken of deze steden met hun accommodatie aan alle voorwaarden voldoen.

Het is nu aan de selectiecommissie van de NPO: ondersteund door technische experts en de EBU (Europese Broadcast Unie), die verantwoordelijk is voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Zij zullen naast een hoop praktische logistieke en financiële afwegingen ook andere factoren laten mee wegen bij het maken van de beslissing, zoals: wat een stad uitstraalt en wat de historie van een stad is.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen