'Slachtoffer' homofoob geweld Madrid bekent: "het was mijn sekspartner"

Er ging een schokgolf door de Spaanse LGBT+-gemeenschap, nadat bekend werd dat een homoseksuele man zou zijn mishandeld door een groep van acht gemaskerde mannen. Wat blijkt nu: het was geen mishandeling, maar een sekspartner van het slachtoffer die met een mes "flikker" in zijn billen kraste. De jongen loog, omdat zijn vriend niets wist van zijn seksuele avontuur.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

In een nieuwe politieverklaring zegt de jongen dat de actie "met wederzijdse instemming" door zijn sekspartner is uitgevoerd. De politie had dat vermoeden al toen uit het onderzoek bleek dat er geen getuigen en geen camerabeelden waren die het verhaal konden bevestigen. Nu blijkt dat er geen acht gemaskerde mannen waren en het niet in de portiek van de flat gebeurde.

Hij loog over het voorval om voor zijn vriend verborgen te houden dat een andere sekspartner het scheldwoord met een mes op zijn billen had gekrast. Zijn vriend wist hier namelijk niets van. De 20-jarige jongen heeft zijn eerste verklaring ingetrokken.

Dit tot ongenoegen van de Spaanse LGBT+-gemeenschap, die de vermeende aanval als aanleiding zag om opnieuw de straat op te gaan om aandacht te vragen voor haatmisdrijven. Het aantal homofobe aanvallen in het land vertoont namelijk een stijgende lijn. Gisteravond gingen demonstraties naar aanleiding van het geweld daarom gewoon door. De demonstranten veranderden de focus en wilden nogmaals aandacht vragen voor de eerder dit jaar vermoorde jongen Samuel.

Ook de Spaanse minister van Emancipatie benadrukt dat dit voorval niet betekent dat er geen probleem is. "Aanvallen tegen de LGBT+-gemeenschap zijn met 43 procent toegenomen", Twittert ze. Eén rotte appel moet volgens haar niet de aandacht afleiden van de problemen die er zijn.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen