RuPaul’s Drag Race maakt geschiedenis bij de Emmy’s!

RuPaul, Rupaul's Drag Race, Emmy's, Emmy, Primetime Emmy's, Emmy Awards, gay, drag, dragqueen, reality, outtv, gay, lgbt, lgbtq, holebi
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Tijdens de 70ste Primetime Emmy Awards heeft Rupaul's Drag Race voor het eerst de Emmy voor Outstanding Reality-Competition Series gewonnen. Voorheen is deze prijs enkel door drie series in ontvangst genomen. Zo won The Amazing Race de prijs maar liefst tien keer, The Voice viermaal en Top Chef eenmalig. Deze overwinning werd ontvangen met een staande ovatie van het publiek.
 
"Bedankt aan de Academy, dit is zo mooi. We zijn zo blij om deze show te presenteren. Ik wil graag bedanken, namens de 140 drag queens die we in het wild hebben losgelaten, wil ik graag Dick Richards bedanken voor de kennismaking met Randy Barbato en Fenton Bailey, " zei RuPaul in zijn toespraak. Vervolgens sprak RuPaul de kijkers vanuit huis toe: ''Alle dromers daarbuiten, luister. Als je niet van jezelf kunt houden, hoe ga je dan in godsnaam van iemand anders houden? Can I get an amen up in here? Now let the music play!''.
 
Onlangs won RuPaul zelf de prijs voor Outstanding Host For A Reality Or Reality-Competition voor de derde keer op een rij bij de Creative Arts Emmy's. Dit is de eerste keer dat een serie zowel de prijs voor beste realityshow als de prijs voor beste host wint in hetzelfde jaar. Daarmee heeft de iconische drag-serie Emmy geschiedenis geschreven! Van de 23 nominaties sinds 2015 heeft RuPaul's Drag Race momenteel negen Emmy's gewonnen.
Bekijk hier RuPaul's acceptance speech!
 

Bron: E! News
Beeld: Kevin Winter/Getty Images
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen