Prominente partijgenoot Orbán opgepakt na illegale orgie met mannen

De Hongaarse Europarlementariër József Szájer is door de Brusselse politie opgepakt vanwege een niet-coronaproof seksfeest met circa twintig andere mannen. De conservatieve politicus is een vertrouweling van de Hongaarse premier Orbán, wiens partij homorechten al geruime tijd probeert in te perken. Szájer is ondertussen opgestapt.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Vrijdagavond was de Europarlementariër aanwezig op een seksfeestje in het Brusselse centrum. Toen de politie na klachten van de buren een einde aan de, vanwege de Belgische lockdown, illegale orgie maakte, probeerde Szájer volgens Het Laatste Nieuws via de regenpijp te ontsnappen. De politie pakte hem vrijwel direct op. Bij zijn ontsnappingspoging raakte hij licht gewond. In de tas van Szájer vonden de agenten ook nog xtc. Tevergeefs probeerde Szájer zich te beroepen op zijn diplomatieke onschendbaarheid: net zoals alle andere aanwezigen op het feest moet hij een boete betalen.

Alleen houdt daar de schade voor de Europarlementariër niet op. Nog voordat het nieuws over zijn nachtelijke Brusselse avontuurtje naar buiten kwam, legde hij zondag zijn politieke functie neer. Dat deed hij toen na een “lange reflectie”. Het parlementaire werk zou te zwaar voor hem zijn geworden.

Dat het kopstuk en medeoprichter van Orbáns partij in opspraak komt vanwege een homo-seksfeest is pijnlijk. Homorechten liggen in zijn thuisland namelijk op het hakblok. Zo wil Orbán adoptie door homokoppels verbieden. Gisteren heeft Szájer zijn excuses voor het overtreden van de lockdownregels aangeboden en heeft hij toegegeven te zijn opgestapt vanwege zijn aanwezigheid op de orgie . "Het spijt me diep dat ik de coronamaatregelen heb geschonden. De misstap was strikt persoonlijk. Ik vraag aan iedereen om mijn vaderland of mijn politieke gemeenschap hier buiten te laten." Szájer is al 37 jaar getrouwd en heeft een kind.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen