Samen met organisatie PEN America, die zich verzet tegen boekverboden in het land, deelt de zangeres van So What en What About Us 2000 boeken uit die door de staatsoverheid van Florida op scholen zijn verboden. Vanwege een nieuwe onderwijswet, door tegenstanders als de ‘Don’t Say Gay’-wet omgedoopt, mogen scholen LGBT+-onderwerpen niet meer behandelen. Hierdoor halen scholen boeken met homoseksuele of transgender personages uit de bibliotheken. Ook boeken waarin racisme wordt besproken mogen in Florida niet zomaar aan kinderen worden verstrekt.
Zangeres Pink zegt dat ze, als moeder van twee, enorm begaan is met het onderwerp. “Boeken hebben mij vanaf mijn kindertijd een bijzondere vreugde gegeven. Daarom ben ik niet bereid toe te kijken wanneer scholen boeken verbieden. Het is vooral hatelijk om te zien hoe de autoriteiten zich richten op boeken over ras en racisme, en op LGBT+-auteurs en mensen van kleur. We hebben zoveel vooruitgang geboekt in de richting van gelijkheid in dit land en niemand zou willen dat deze vooruitgang ongedaan wordt gemaakt.” Pink noemt de boekverboden “verwarrend, weerzinwekkend” en “censuur”.
Eén boek dat de zangeres uitdeelt is The Family Book van schrijver Todd Parr, waarin verschillende vormen van gezinssamenstellingen worden beschreven. Vanwege het voorkomen van LGBT+-families in het boek is deze niet toegestaan op scholen in de staat. Florida is volgens PEN America de staat met de meeste boekverboden. Meer dan 1400 verschillende werken zouden niet meer aan kinderen verstrekt mogen worden door onderwijsinstellingen.
Het feit dat dit soort boeken worden verboden is onderdeel van een conservatieve cultuurstrijd om de zichtbaarheid en rechten van LGBT+-personen in te perken. Dit wordt door politici en opiniemakers gedaan door de LGBT+-gemeenschap ervan te beschuldigen kinderen te indoctrineren. Kinderen zouden aan het twijfelen gebracht worden over geaardheid en genderidentiteit. Wat de negatieve implicaties van deze redenering zijn en waarom OUTtv hier toch over bericht lees je hier.