Petitie vraagt om een trans-vlag emoji te introduceren

outtv, news, gay, trans, emoji
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De petitie komt nadat het bedrijf een voorstel heeft aanvaard om een kreeftemoji te introduceren. In het voorstel werd betoogd dat mensen "gefrustreerd en verward" waren omdat ze een garnaal of krabemoji moesten gebruiken in plaats van een kreeft. De bedenker van de petitie, transactivist Charlie Craggs, schreef: "We verdienen toch dezelfde rechten als schaaldieren?"
 
In een ironische toevoeging aan de petitie merkte de maker op dat "kreeften eigenlijk Gynandromorphs kunnen zijn (een organisme dat zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken bevat)" en ging verder met te zeggen dat ze het als hun symbool zullen nemen "totdat we haal de trans-emoji die we verdienen. "
 
In een video wordt mensen gevraagd de kreeftemoji te gebruiken als een geïmproviseerde trans-emoji in afwezigheid van de trans-vlag. De afgelopen jaren zijn er bewegingen geweest om emoji's zo inclusief mogelijk te maken, waarbij genderneutrale opties werden toegevoegd, evenals verschillende huidskleuren. Na een campagne door de 15-jarige Rayouf Alhumedhi, introduceerde de organisatie ook een hijab-emoji.
 
De leider van de campagne, Charlie Craggs, is een auteur en activist, en is ook de oprichter van de campagne Nail Transphobia. Het initiatief is bedoeld om mensen te leren over trans-problemen en nieuwe bondgenoten te maken terwijl ze ook manicures leveren. 
 
Hier kun je de petitie ondertekenen! En bekijk de video hieronder!
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen