OUTmusic Spotlight

fractal, kim boekbinder, gender, gender fluid, non-binary, non-binair, geslacht, muziek, queer music, gay, outtv, outmusic, spotlight
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Kim Boekbinder is een Canadese muzikant en filmmaker met haar eigen label, Golden Glow Records, die ze in 2017 heeft opgezet in New York. Initiatief nemen is voor deze artiest niks vreemds: in 2012 lanceerde Kim 'Mission Control', een fondsenwervingsplatform om haar tweede album volledig te financieren. Fans konden zich dan abonneren op een privéwebsite waar ze exclusief toegang krijgen tot nieuwe liedjes.
 
In het nummer Fractal zingt Kim ''I'm not a boy. I'm not a girl. I am a fractal, a fractal of this world''. Volgens de artiest is het nummer een spreuk om jezelf te vinden. 'Fractal' gaat over mens zijn en het afstoten van de conventies met betrekking tot gender. Het nummer is bedoeld voor jongeren die het aangeleerde gendercultuur in twijfel trekken. De videoclip is visueel betoverend en een kleurrijk gender-bending festijn! We zien de zangeres omringd door diverse mensen, allemaal prachtig opgemaakt zonder onderscheid tussen man en vrouw. Samen met het nummer vormt het geheel zich tot een bijna hypnotiserende trip in een genderloze droom vol schoonheid.
 
Bekijk de clip hieronder en laat ons met een TOP of een DROP jouw mening horen. De vorige keer konden jullie stemmen op 'KERST MET DE FAM' van MEROL. Deze werd door jullie met 71% geTOPT en zal dus voorbij blijven komen tijdens OUTmusic.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen