OUTmusic Spotlight

Vorig jaar werd hij door Billboard uitgeroepen als een van de ‘’10 LGBTQ+ artiesten om in de gaten te houden’’. Leo Kalyan brengt zijn muziek zonder grote label uit en is Zuid-Aziatisch, queer en moslim. Met zijn bijzondere achtergrond hoopt de artiest mensen zoals hem te representeren in de muziekindustrie. In een interview met V Magazine lichtte de zanger toe hoe lastig het is om door te breken als een niet-blanke, gay artiest: ‘’Het probleem is niet dat er geen markt is voor ‘bruine’ artiesten- het probleem is dat de muziekindustrie nog niet heeft uitgevogeld hoe ze ons moeten marketen.’’ Volgens hem moeten er nog genoeg deuren worden ingetrapt als het om de combinatie van zowel gay als gekleurd zijn gaat.

Het dromerige nummer Focus zit qua sound vol verwijzingen naar zijn afkomst. Volgens Leo gaat het nummer over jezelf voortduwen, zelfs wanneer het voelt alsof alles tegenzit. ‘’Het nummer voelt erg relevant op dit moment- minderheden worden van links, rechts en het midden aangevallen, of ze zou bruin, zwart, trans of wat dan ook zijn. ‘’Focus’’ gaat over het vechten daartegen. Ondanks de obstakels die het leven onze kant op gooit, we moeten ons vasthddouden aan onze paden.

In de videoclip ziet Leo eruit als een moderne prins! Hij loopt door een adembenemende omgeving. De ruimte waar hij zich in bevindt is momenteel een museum, maar was ooit het huis van de 17e -eeuwse kunstenaar Frederic Leighton. De combinatie van Leo zijn stijl en het fascinerende decor maakt het dromerige aspect van ‘Focus’ helemaal af!

Bekijk de clip van het nummer hieronder en breng meteen je stem uit! Vind je het helemaal super? Stem dan TOP. Is het niks voor jou? Geef het nummer dan een DROP. Eerder konden jullie stemmen op HOU JE BEK EN BEF ME van MEROL. Deze werd door jullie met 86% geTOPT en zal dus voorbij blijven komen tijdens OUTmusic.

Breng hier jouw stem uit!
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen