Oud-adviseur Poetin: "Amerika wil dat Oekraïense soldaten homoseks hebben"

Op de Russische staatstelevisie heeft Sergej Markov, oud adviseur van Poetin, geopperd wat in zijn ogen de plannen van de VS met het Oekraïense leger zijn. Geen versterking door gevechtsvliegtuigen en geavanceerde raketsystemen... Nee, volgens Markov zullen de soldaten homoseksueel worden gemaakt, om zo het leger te kunnen verenigen.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De tirade van de televisiepersoonlijkheid is vertaald door de Amerikaanse journaliste Julia Davis. Op het eerste kanaal van de Russische televisie kon Markov op primetime van de toren blazen. "Militaire theoretici en historici weten dat de Spartanen het sterkste leger hadden in het oude Griekenland. Zij waren verenigd door hun homoseksuele broederschap. Het waren allemaal homo's!"

De homoseksualiteit van die Spartaanse troepen was volgens Markov bewust beleid van het politiek leiderschap. "Ik denk dat ze dit nu ook bij het Oekraiense leger van plan zijn."  

In 2025 zouden de Oekraïense strijdkrachten dan als "zombies" tegen Rusland ten strijde moeten trekken, "verenigd door homoseks."

 

Anti-LGBT+-sentiment

De uitspraken van Markov passen in een narratief dat Rusland onder leiding van president Vladimir Poetin christelijke waarden verdedigt tegen het "liberale Westen". Hierbij wordt het Westen afgeschilderd als decadent. Na de inval heeft Rusland daarom de beruchte homopropagandawet strenger gemaakt en de bestaande transgenderrechten afgeschaft. 

Voor de uitspraken van Markov zijn verder geen bewijzen te vinden, die hij zelf overigens ook niet aanlevert. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen