Orbán vergelijkt LGBT+-beweging met complotdenkers

Op de opening van een congres voor conservatieve politici heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán zich opnieuw negatief uitgelaten over de LGBT+-gemeenschap. Hij vergelijkt die namelijk met complotdenkers.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Op het CPAC-congres in Hongarije waar tal van conservatieve politici van over de hele wereld aan deelnamen, mocht gastheer Orbán de openingsspeech verzorgen. In die speech waarschuwde hij zijn politiek geestverwanten voor de neiging om mee te gaan in extreme complottheorieën. Die zouden de rechts-conservatieve beweging schaden, aldus de premier.

"Wat is het verschil tussen de ontkenning van de wetenschap door de extreemrechts en de ontkenning van biologie door LGBT+-beweging?  Het antwoord is simpel: er is geen enkel verschil," aldus Orbán.

Dat is niet het enige wat Orbán over de gemeenschap te zeggen had: hij prees zichzelf voor het verbieden van "LGBT+-propaganda" voor kinderen en riep de andere conservatieven op om zijn voorbeeld te volgen.

Conservatieve politici van over de hele wereld kwamen op het congres af. Het evenement werd gevuld met sprekers zoals de leider van de brexit-campagne Nigal Ferrage, de Spaanse rechtspopulist Santiago Abascal, FOX-presentator Tucker Carlson en de Vlaams Belang-politicus Tom van Grieken. Ook de Nederlandse Europarlementariër Rob Roos (JA21) deed mee een paneldiscussie. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen