Onderzoek: 2/3 van gay koppels hebben elkaar online ontmoet

onderzoek, gay, lgbt, lhbt, holebi, nieuws, news, outtv, online dating, grindr, tinder, dating app,
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Eind januari kwamen deze cijfers naar buiten; 65 procent van de homokoppels die elkaar in 2017 hebben ontmoet vonden elkaar, en de liefde, online. Dit is een hoog percentage in vergelijking met heterokoppels: maar 39 procent zegt elkaar online te hebben gevonden.


Het onderzoek wat in 2017 is opgestart aan Stanford University toont niet alleen aan dat homostellen elkaar al sinds 2000 het meest online ontmoeten; het toont zelfs aan dat homokoppels hier de grondleggers van zijn. Onderzoek bedankt hiervoor online dating apps zoals bijvoorbeeld Grindr die al sinds 2009 het online daten voor homo's makkelijker maakt.

 

Stelletjes die elkaar offline hebben ontmoet, bleken elkaar voornamelijk te hebben gevonden in cafés of ze werden aan elkaar geïntroduceerd via vrienden. Het onderzoek beweert dat je het minste kans hebt om je partner in de kerk te vinden, zoals is gebleken uit hun resultaten. Een van de onderzoekers zei het volgende over het maatschappelijke beeld van online daten: ''Stelletjes kwamen vroeger met smoesjes over hoe ze elkaar hadden ontmoet om niet te hoeven zeggen dat dit online was. Nu lijken mensen het te omarmen en er gewoon eerlijk over te zijn.''

 

Bron: PinkNews

 
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen