Nog een ‘LGBT+-vrije zone’ ingetrokken in Polen

De gemeenteraad van Kraśnik heeft vandaag besloten de resolutie van 2019, die de stad tot "LGBT-vrije zone" verklaarde, in te trekken. Dit is tot dusver de zesde gemeente in het land die de controversiële resolutie heeft afgeschaft.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De resolutie om van Kraśnik een zogenoemde LGBT+-vrije zone te maken, werd in juni 2019 door gemeenteraadsleden aangenomen. Kraśnik is de zesde Poolse stad die de spraakmakende resolutie intrekt. Het gebeurde met 10 stemmen, waarvan 6 tegen de resolutie en 4 onthouding. De resolutie duurde 700 dagen.

De initiatiefnemer van de resolutie destijds was de vicevoorzitter van de raad, Roman Bijak van de conservatieve regeringspartij PiS. Bijak was van mening dat mensen binnen de LGBT+-gemeenschap ‘kinderen willen seksualiseren’ en sprak over het ondermijnen van de ‘heiligheid’ van het Poolse gezin met ‘losse relaties’.

Hoewel de motivatie voor de intrekking niet genoemd wordt, komt deze vermoedelijk vanuit de wereldwijde kritiek op de LGBT+-vrije zone resolutie. Deze effecten worden langzamerhand ook tastbaar, zoals de intrekking van Noorse fondsen in september.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen