Neo-nazi videospel promoot anti-homo schietpartijen

Alt-right, neonazi, white supremacy, neo-nazi, racisme, homofobie, lgbt, lhbt, America, trump, Donald Trump, holebi, discriminatie, videospel, gaming, Pulse shooting, bigotry, Christopher Cantwell, verenigde staten
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De blanke supremacist Christopher Cantwell, een prominente extreemrechtse figuur die vorig jaar de Unite the Right-rally in Charlottesville bijwoonde, bracht op 11 november het spel Angry Goy II uit. In het arcade-achtige schietspel kunnen spelers "geweren, messen, peperspray en meer gebruiken" om te vechten tegen wat Cantwell beschrijft als "mongrels and degenerates", bestaande uit voornamelijk etnische minderheden, journalisten, LGBT-mensen en Joden. Angry Goy II laat spelers 'linkse terroristen' afslachten om president Trump te redden.
 
 
Een van de gamelevels bestaat uit het neerschieten van mensen in een homoclub genaamd 'LGBTQ + Agenda HQ' - een directe link naar de 2016 schietpartij van de nachtclub Pulse in Orlando, waar 49 mensen om het leven kwamen. Gay mannen hebben grote, stijve penissen in het spel om ze af te beelden als seksuele roofdieren. Posters buiten de nachtclub adverteren 'KINDEREN WELKOM'.
 
 
Cantwell’s spel, Angry Goy II, is een update van de vorige versie waarin spelers Joodse mensen in ovens duwden. Met deze versie kunnen gebruikers jagen op verschillende minderheidsgroepen- inclusief LGBTQ-mensen. "In plaats van je frustraties te uiten tegenover echte mensen, kun je de bastaarden en ontaarden op je computer bestrijden! Gebruik wapens, messen, pepperspray en meer!" schrijft Cantwell in een promotietekst voor de game op zijn website. Er zijn meerdere waarschuwingen geweest dat online blanke supremacisten zich richten op radicaliseringsinspanningen jegens videospelers, met als doel jonge, geïsoleerde blanke mannen aan hun kant te krijgen.

 
Bron: PinkNews & LGBTQ Nation

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen