Lesbische kiss-in voor lesbienne die uit 24-uursopvang werd gezet

out, gay, news, lesbische kiss-in, oeganda, vluchteling, Justine Kizito Namukisa, lesbisch, lesbienne, Lhbt, homo, homoseksueel, kiss-in, Missionaries of Charity, klooster
Twitter Icon Facebook Icon Delen
Vanwege haar seksuele geaardheid vluchtte Justine uit Oeganda, al kan ze volgens de Nederlandse immigratie ‘onvoldoende aannemelijk maken dat ze lesbisch is’ en kreeg ze daarom geen verblijfsvergunning. Toen ze afgelopen vrijdag overgebracht werd naar een 24-uursopvang in het klooster Missionaries of Charity moest ze echter dezelfde dag nog weg. Toen de nonnen van Justine hoorde dat ze lesbisch is, moest ze per direct vertrekken.
 
“Ze zeiden dat ik in Amsterdam eindelijk vrij zou zijn. Maar ik word nog niet geaccepteerd”, vertelt een emotionele Justine aan AT5. Toen RozeLinks-lid Mireille Sampimon een telefoontje kreeg dat Justine op straat zou worden gezet stapte ze meteen in de auto om haar, samen met partijgenoten, op te vangen. GroenLinks Amsterdam zette vervolgens ook de lesbische kiss-in op poten, omdat ze ‘met een zo groot mogelijke groep willen laten zien dat in Amsterdam deze uitingen van discriminatie niet geaccepteerd worden'.
 
Bestuurslid van RozeLinks Savannah Koolen zei eerder: “We willen haar laten zien dat ze hier wel kan zijn wie ze is, en dat heel veel Amsterdammers het niet oké vinden wat deze nonnen doen.” Justine staat in contact met de afdeling Roze in Blauw van de politie, een aanspreekpunt voor mensen uit de LHBT-gemeenschap.
 
Bronnen: AT5 & Het Parool
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen