Israël naar songfestival met “Set Me Free”

Israël heeft het nummer bekendgemaakt waarmee het land dit jaar naar het Songfestival gaat. Eden Alene zal het hedendaagse popliedje “Set Me Free” in Rotterdam ten gehore brengen.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Het Israëlische publiek had de keuze uit drie liedjes. La La Love en Ue La La werden het niet, want Set Me Free kreeg de meeste stemmen. Het nummer klinkt als een combinatie tussen de muziek van Dua Lipa en Clean Bandit, maar ondanks dit is het nummer onbetwist Israëlisch. Het staat daarmee in de traditie van Toy (2018) en Golden Boy (2015).

Zangeres Eden Alene was vorig jaar al geselecteerd om mee te doen aan het Songfestival, maar vanwege de afgelasting zullen we nooit weten wat Feker Libi voor resultaat zou hebben opgeleverd.

Israël is het tweede land dat een nummer voor het Songfestival van dit jaar bekend heeft gemaakt. Albanië was traditiegetrouw als eerst. Het nummer Karma won daar de nationale voorronde. Naar verwachting zal dat nummer nog aangepast worden voordat het op het Rotterdamse podium verschijnt.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Tags

Aanbevolen artikelen