Indonesische stad bezig met anti-LHBT wet

De gemeente van Depok, een Indonesische stad van bijna twee miljoen inwoners, volgt het voorbeeld van andere regio’s in het land door een anti-LHBT wet te ontwikkelen. Helaas komt deze ontwikkeling niet als een enorme verrassing: meerdere delen van het land bevinden zich al enkele tijd binnen een zogenoemde ‘’anti-LHBT hysterie’’.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Hoewel homoseksualiteit over het algemeen niet illegaal is in het land, is dit in sommige delen strafbaar wegens Shariawet. Volgens een van de lokale politici wordt het strafbaar stellen van homoseksualiteit door alle partijen gesteund in Depok.

LHBT+ rechten worden al meerdere jaren tegengewerkt in verschillende delen van Indonesië. Vorige maand bestempelde de voorzitter van het Indonesische bureau voor bevolking en gezondheid LHBT inwoners als de ‘’hoofdvijand van een nationale ontwikkeling’’. Zo moedigde hij regionale leiders aan om mee te helpen bij het bestrijden van de LHBT ‘’ziekte’’. Tevens worden er steeds meer LHBT+ clubs, sauna’s en zelfs HIV liefdadigheidsinstellingen overvallen door de politie. 

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen