Homoseksuele man mag stiefkind niet ophalen van Amerikaanse school

Een religieuze school in Arizona verbiedt dat een homoseksuele man diens stiefkind ophaalt van school. De school erkent zijn relatie met de vader van het kind niet. “De schoolleiding maakte ons duidelijk dat mensen hun kinderen naar de school toe brengen om uit de buurt te blijven van mensen zoals wij.”
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De school, Heart Cry Christian Academy in de Amerikaanse staat Arizona, is een religieuze school en ziet homoseksualiteit als een zonde. De ex-partner van Don Williams heeft hun dochter op de school ingeschreven. Toen hij en zijn huidige partner Jose Ortega met de school kennis wilden gaan maken werd hen al snel duidelijk dat Ortega er niet welkom is. De religieuze voorganger van de school nam de twee mannen mee naar een ruimte “uit het zicht van de kinderen,” om duidelijk te maken dat de school homoseksualiteit afkeurt, vertelt het koppel aan de krant Arizona Republic. De school weigert Ortega toegang, aangezien hij niet de biologische vader van het kind is.

Ortega zegt zich “erg onveilig” te hebben gevoeld tijdens het gesprek met de voorganger. Toch zegt ook Williams zich er niet welkom te voelen: "Vermoedelijk kan ik haar als haar vader ophalen en afzetten. Ik zou naar elk schoolevenement kunnen komen, maar ze hebben laten weten dat ik helemaal niet welkom ben," zegt hij.

Ook het feit dat zijn dochter op die school zit doet Williams geen goed. “Een van mijn angsten is het feit dat ze op die school zit en dat ze haar hersenspoelen en haar vertellen dat het niet oké is dat ik mezelf ben.”

Dat de school, die via een vouchersysteem gefinancierd wordt met overheidsgeld, op deze manier discrimineert is mogelijk vanwege het religieuze karakter van de school. Het is volgens juridisch experts moeilijk om een rechtszaak tegen de school te winnen. Onder de wet in Arizona hoeven scholen die vouchergeld ontvangen zich niet aan te passen aan de standaarden voor openbaar onderwijs.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen