Homoseksuele congreslid ontvlucht Brazilië

Jean Wyllys, Brazilië, politicus, gay, homo, nieuws, congreslid, Amerika, lhbt, lgbt, holebi, news
Twitter Icon Facebook Icon Delen
De 44-jarige politicus Jean Wyllys staat zijn zetel af en verblijft momenteel in Europa. Na een toenemend aantal doodsbedreigingen wegens zijn homoseksualiteit koos hij ervoor om voor zijn eigen veiligheid te vertrekken. De linke politicus werd in oktober opnieuw verkozen voor een derde termijn.
 
Hij vertelde de Braziliaanse krant Holha de S. Paulo dat de doodsbedreigingen erger werden nadat zijn vriendin en bondgenoot vermoord werd. Wyllus refereert hier naar de lesbische Marielle Franco, een raadslid uit Rio de Janeiro die in maart 2018 werd vermoord. Wyllys zei verder dat de voormalige president van Uruguay, Jose Muijca, hem adviseerde voorzichtig te wezen en vertelde: ''martelaren zijn geen helden''.
 
''Het is precies dat.'' zei Wyllys. ''Ik wil mezelf niet opofferen. Voor de toekomst van dit doel, moet ik in leven blijven. Ik wil geen martelaar worden. Ik wil leven.'' Later ging hij hier op verder via Twitter: ''Het behouden van een bedreigd leven is ook een strategie om te vechten voor betere dagen''. Hij wordt opgevolgd door David Miranda, die tevens openlijk homoseksueel is.
 
 
Bron: PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen