Homokoppel werd onderdak geweigerd tijdens bosbranden Rhodos

Op de vlucht voor de bosbranden op Rhodos, zochten Matt en Sean een veilige slaapplaats. De eigenaar van de aangeboden schuillocatie weigerde hen en hun kind, omdat ze "geen familie" waren. Hij had namelijk een man en een vrouw verwacht.
Twitter Icon Facebook Icon Delen

De Britse Sean Palmer (34) en Matt Smith (35) gingen voor het eerst op gezinsvakantie met de 6–jarige zoon van Matt. Op het Griekse Rhodos werd het gezin echter opgeschrikt door de bosbranden die over het eiland raasden.

Op 22 juli kregen Matt en Sean in het midden van de nacht een noodbericht op hun telefoon. Ze moesten zo snel mogelijk evacueren. Vanaf het balkon waren de vlammen inmiddels zichtbaar, terwijl as uit de lucht dwarrelde. In een school op het eiland werden zij en vele andere toeristen opgevangen. Daar moesten ze op een handdoek slapen, vertelt het koppel tegen de Daily Express.

De volgende dag kreeg het gezin een huis aangeboden om in te kunnen schuilen, wachtend op een vlucht terug naar Newcastle. Toen de huiseigenaar arriveerde om ze op te halen, zei hij echter dat hij een "gezin" verwachtte. Palmer legde uit dat ze een gezin waren, maar de huiseigenaar zei dat hij "een man en een vrouw" had verwacht. Daarop haalde hij de bagage uit zijn auto en liet het gezin bij de school achter.

"Het is aan hen wie ze in hun huis hebben, daar kan je weinig aan doen" zegt Sean. “Maar als we een heterokoppel waren geweest, dan hadden we een huis gekregen. We waren stomverbaasd." Uiteindelijk moest het gezin in een daklozenopvang slapen.

De reisorganisatie heeft het koppel inmiddels een gedeelte van de kosten vergoed en een voucher voor een volgende reis aangeboden.

Twitter Icon Facebook Icon Delen

Aanbevolen artikelen